Warmshowers — Een gemakkelijk onderkomen voor tijdens de fietsvakantie.   

WIE
Warmshowers

WAT
Human Computer Interaction + Seductive Design

WANNEER
Juni – 2019

Designing the details 

Warmshowers is een platform waar fietsreizigers een onderkomen kunnen zoeken voor tijdens hun reis. De app is een redesign van het huidige platform. Bij dit project lag de focus voornamelijk op het uitwerken van een erg gedetailleerde flow en op het toepassen van Seductive Design; hoe kan je de gebruiker verleiden zodat hij/zij geprikkeld wordt om een bepaalde actie te ondernemen. In dit geval om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het platform.

User Experience

Om een gebruiksvriendelijke omgeving te maken waar geen obstakels zijn voor de gebruiker is er een user journey gemaakt om de pijnpunten inzichtelijk te maken. Deze flow is gefocust op het delen van je ervaring (een review schrijven). Op twee sleutelmomenten in de flow vindt er frictie plaats in het huidige ontwerp. Dit komt doordat hier de motivatie afneemt bij de gebruiker omdat de taak te ingewikkeld wordt. 

User Journey Oud Design

In het nieuwe design wordt de gebruiker uitgedaagd om zijn review af te maken en om een uitgebreide review achter te laten. Door een aantal seductive design patterns toe te passen zal de motivatie hiertoe alleen maar toenemen. Toegepaste patterns in deze flow zijn: 

  • Rating
  • Fixed rewards
  • Surprise effect

 

User Journey Nieuw Design

Gedetailleerde animaties voor een vloeiende ervaring

Human Computer Interaction staat in het teken van de details. Animatie kan ervoor zorgen dat een design tot leven komt, gevoel krijgt en beter begrepen wordt. 

De Warmshowers app zit vol met gedetailleerde animaties op een manier die niet storend is. De animaties ondersteunen de gebruikerservaring en zorgen voor een onbewust fijne interactie.

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share