Stories — A personal project.   

WIE
Persoonlijk project

WAT
Applicatie voor korte verhalen

WANNEER
Januari 2019

Elegant — Functioneel

De Stories app is een concept om  wachttijden te doden. Met de app kan men korte maar pakkende verhalen lezen die perfect aansluiten op hun wensen.

Naast een visueel pakkende stijl is er rekening gehouden met de context van de gebruiker, een eventueel verdienmodel en een slim algoritme.

Screen flows

Home screen

De homepagina bestaat uit een overzicht van verhalen, allemaal te vinden binnen een carrousel. De verhalen worden getoond op basis van de voorkeuren van de gebruiker en zijn of haar ‘geschiedenis’.  Om de beste suggesties te kunnen geven krijgt de gebruiker de mogelijkheid om zelf zijn voorkeuren aan te geven. Middels force touch of een long-press kan de gebruiker een samenvatting van het verhaal bekijken. Hier kan men het verhaal ook opslaan om later te bekijken

Seductive design

Wanneer de gebruiker een verhaal heeft uitgelezen kan hij/zij een beoordeling achterlaten. Hier komt een klein stukje seductive design bij kijken, want hoe krijgen we de gebruiker zo ver om dit te doen? We gebruiker hier drie principes uit seductive design. 

  • Sequencing
  • Fixed rewards
  • Illusion of control

Door het proces in kleine stappen op te delen zijn gebruikers eerder geneigd om actie te ondernemen. De motivatie om dit te doen zal de beloning zijn die zij achteraf krijgen; een punt. Hiermee kunnen zij premium verhalen lezen. Omdat het een self-supporting app is, waar de gebruikers de content beheren zullen zij eerder bereid zijn om een review achter te laten om zo bij te dragen aan de kwaliteit van de content.

Stijl

Inspiratie voor deze stijl komt vanuit de vroegere traditionele kranten. Door het blackletter font en een strak sans serif font te combineren krijgt de app een traditionele maar moderen uitstraling. Ik heb voor de kleuren beige en donkerblauw gekozen omdat het een goed contrast heeft, de leesbaarheid niet verslechterd maar toch een unieke uitstraling geeft. 

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share